lunes, 6 de diciembre de 2010

7. Manteniment d’un bon estat cerebral


Manteniment d’un bon estat cerebral
Nutrició
Escribe texto o la dirección de un sitio web o traduce un documento.
Escuchar
Un podia arribar a pensar que potser menjar malament simplement portava conseqüències estètiques, o de salut. Però cada cop més estudis avalen la importància de la nutrició relacionada amb el cervell. El cervell només pesa el 2% de la massa corporal, però té un consum major al 20% de l'oxigen i nutrients que consumim
Per tenir un millor rendiment cerebral és imprescindible que portis una dieta adequada, la qual t'ajudarà a tenir millor memòria i més facilitat de concentració.

Un d'aquests aliments és la cafeïna, aquesta t’ajuda que milloris la concentració, sobretot quan has d'estudiar o realitzar treballs dificultosos. La trobes en cafè, xocolates, begudes energizantes, etc.

La glucosa provinent de sucres i carbohidrats és el combustible principal per al cervell, però un excés a més de fer-te pujar de pes, ressent la memòria.

Al matí és important aportar energia al cervell, perquè pugui afrontar el dia i estar alerta, per tant mai deixis passar l'esmorzar. Aquest menjar ha d'estar composta per grans integrals, infusió, fruites i lactis.

Les proteïnes són també substàncies necessàries per al funcionament cerebral, sobretot les procedents de la carn i del peix ja que aporta àcids grassos omega 3, els quals estan associats a una reducció de l'aparició de l’Alzheimer, infarts, arteriosclerosi i manteniment de la memòria.

La vitamina E continguda en fruits secs impedeix que el cervell vagi minvant la seva capacitat cognitiva. En la xocolata negra, elaborat amb cacau pur també trobes antioxidants, a més conté estimulants naturals que ajuden a una millor concentració.

Per impedir que les artèries acumulin greixos ha de menjar aliments rics amb fibres i fruites com els cereals integrale ajuden a baixar el colesterol, la seva ingesta regular fa que millora el flux de sang i el cervell estigui millor nodrit.

Els nabius són un altre aliment que protegeix el cervell, ajuden a millora el procés d'aprenentatge, protegeix de l'estrès, i evita les probabilitats de Alzheimer.
Tan important com la nutrició és beure aigua regularment a llarg del dia. Existeixen numerosos estudis que relacionen la deshidratació amb la disminució de la capacitat física i intelectual d’un individu.

Somni
La manca de sonté efectes negatius en la salut física i sobretot en la mental que afecta directament en l’aprenantatge i comporta problemes de memòria, falta d’energía i concentració, cambis d’humor, major riscs en accidents, baix rendiment escolar i problemes en les relacions personals.
Les necessitats del son es es modifiquen al llarg de la vida, són individuals i depenen de molts factors.
Necessitats bàsiques d’hores de son per un desenvolupament normal del cervell en funció de l’edat.
Edat
Hores de son
Nadó fins als 3 mesos
16-18
Nadó de 4 a 12 mesos
14-16
Nen de 1 a 2 anys
13-14
Nen de 2 a 3 anys
12-13
Nen de 3 a 5 anys
11-13
Nen a partir dels 6
10-11
Nen de 12 a 18
9-9,30
Adult
7-9

Activitat física 

Una altra recomanació per mantenir el cervell en forma consisteix en realitzar alguna activitat física. Els estudis han demostrat que l'exercici practicat en forma regular té un impacte positiu, tant en el cos, com en el funcionament del cervell.
Escribe texto o la dirección de un sitio web o traduce un documento.
Escuchar
També s’ha comprobat que l’exercic físic millora els processo emocionals i els estats d’ànims, aconseguint estats positius de benestar que influeixen en l’aprenentatge per una major motivació i una millora en la capacitat d’aprendre.

Gimnasia cerebral
S’ha de mantenir-se mentalment actiu. Les activitats que estimulen l'activitat cerebral estimulen les cèl lules del cervell, i podrien permetre la creació de noves cèl lules.  Una persona que exercita el seu cervell augmenta la seva reserva sinàptica, és a dir, el nombre de connexions entre neurones. Avui se sap que aquest increment actua com a protector del deteriorament cognitiu que porta al desenvolupament de diferents tipus de demència com el Parkinson o l’Alzheimer.
Així que, amb senzills exercicis com sudokus, trencaclosques o mots encreuats poden frenar o prevenir processos de deteriorament
http://www.hoymujer.com/salud/ejercicios/Practica,gimnasia,mental,27247,03,2007.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario