miércoles, 10 de noviembre de 2010

Intoducció


Introducció
El cervell és l'òrgan que permet la nostra existència, és la part més important del sistema nerviós

Ocupa gairebé tot el crani i només pesa entre 02/01 kg. i 1.5 kg.
El cervell és una massa formada de bilions de cèl lules nervioses, té color rosa-grisenc i omple tot el crani, des del front fins al occípit, que és la part del clatell.
Està protegit pel crani i cobert d'una substància coneguda com a
substància grisa (escorça o còrtex), sota la qual hi ha una capa formada per milions de neurones o prolongacions nervioses coneguda com a substància blanca.

La seva superfície és arrugada com una nou,
aquesta superfície tan accidentada permet d'augmentar extraordinàriament l'àrea externa del cervell i, per tant, les seves possibilitats funcionals.  en ella es formen com sortides anomenades cincunvalacions i uns solcs que divideixen cada secció anomenats cissures. Les més importants són les cissures de Silvio i les de Rolando.
 
És una esquerda que recorre transversalment el cervell humà des de la base per ambdós flancs. Rep el seu nom en honor de Franciscus Sylvius (1614-1672), metge i professor d'anatomia de la universitat de Leiden.



És una esquerda present a la part superior del cervell dels mamífers superiores.Recibe seu nom en honor de l'anatomista italià Luigi Rolando (1773 - 1831)

No hay comentarios:

Publicar un comentario